hastskotarlivet.blogg.se

Här får ni följa mig, som hästskötare hos proffstränaren Claes Svensson, genom vardagen som innehåller allt från tävling till hur det fungerar i vardagen samt så får ni följa mig och mina ponnytravare som jag har tillsammans med min syster och hennes dotter! :)

Oj, vad hände?

Kategori: Ponnytrav, Tävling

Tjenare!
 
Nu var det extremt längesedan jag lättade på ankaret här. Fy skäms. Men, dessa men, så har jag faktiskt inte haft någon inspiration överhuvudtaget. Mycket har hänt sedan jag skrev sist och jag ska väl försöka sammanfatta det i en lite mindre text. Försöka i alla fall. Oftast slutar det med att jag skriver en hel uppsats men ska försöka att inte göra det nu.
 
Carlos Santana var ute och luftade sig i ett lunchlopp på Eskilstuna efter senaste starten på Mantorp där han blev 2:a. Santana var magnifikt bra i denna start och var helt överlägsen. Vann lekandes lätt med 8 längder och mina glädjetårar slutade inte rinna. Dewey Boko gjorde även årsdebut i samband med Santanas suveräna seger och han blev 3:a på nytt rekord. Finaste stjärnorna <3
 
Kalla Bob har även gjort debut för oss. Denna debut, måste jag erkänna, var jag nervös för även om det bara var ett vanligt lopp med 15 000kr i första pris. Kalla har lovordats och tränat riktigt bra, har ju känt sedan första gången jag körde henne att det är en fin häst. Hon forcerade sina motståndare och vann. Så jäkla grymt och vilken vecka det var. Första gången jag hade två vinnare på mindre än en vecka. Är så stolt över de fina hästarna jag får ha hand om <3
 
Vår ponnytravare Te-Quila har flyttat ut till mig i Misskärr och vi har börjat komma igång på allvar inför säsongen 2014. Vi tränar väldigt lugnt, lugn körning två dagar i veckan och resterande på skrittmaskinen med en vilodag. Men det är med lite blandade känslor som vi taggar inför säsongen för att slår man en titt i propositionerna som hittils kommit ut så kommer vi knappt få starta. Tila behöver få mer startpoäng och därför känns de större loppen rätt så borta i år, tyvärr. Jag hoppas propositionerna blir bättre så vi kan få komma ut och ha kul. Förhoppningsvis får damen komma ut i monté i alla fall, i år har vi fått fatt i en lovande kusk/ryttare som ska rida Tila, nämligen Astrid Carlfjord. En tjej som jag tror stenhårt på och känns som ett självklart val att låta rida Tila. Tila är speciell men Astrid känns väldigt rätt så då får det bli så. Jag vet att Astrid kommer rida Tila kanonbra även om de inte ens träffat varandra ännu men det kommer. Vi hoppas på bättring så även jag och Evelina kan få komma ut och köra lopp med Te-Quila!
 
Idag startar Dewey Boko på Solvalla i ett lopp utanför V75. Han är inte så betrodd och startar från ett dålig utgångsläge (spår 12). Han gjorde en bra prestation i årsdebuten och har känts bra hemma efter det så jag tror på en bra prestation idag med. Funderar på att spela en tia eller fler idag faktiskt. Men jag har aldrig tur i spel, så kanske bör låta bli ;)
 
Vi hörs senare, kramar Carro