hastskotarlivet.blogg.se

Här får ni följa mig, som hästskötare hos proffstränaren Claes Svensson, genom vardagen som innehåller allt från tävling till hur det fungerar i vardagen samt så får ni följa mig och mina ponnytravare som jag har tillsammans med min syster och hennes dotter! :)

Det första inlägget..

Kategori: Egna tankar

Hej på er!
 
Det första inlägget ska väl handla om vem jag är, eller? Att beskriva just vem man är eller hur man är kan vara något av det svåraste som finns för man vill ju alltid att den som läser det ska få bästa möjliga uppfattning om en själv men lite grundlig fakta om mig ska ni få och mer om mig lär ni få veta påvägen.
 
Jag är en tjej på 22 vårar. Född och uppvuxen i Linköping i en stor familj där vi är åtta helsyskon, sex bröder och en syster så ja, jag har alltså inte haft det lätt, haha. Har spelat fotboll på skapligt hög nivå under min uppväxt samt innebandy. Hästar har väl egentligen aldrig varit nummer ett då ingen av mina föräldrar har det intresset men min syster hade och har. Jag började rida när jag var runt fem år och höll på ett väldans bra tag men, som sagt, fotbollen prioriterade jag och satsade fullt ut på det. Allt blir ju inte som man tänkt sig, hade mål att få spela i landslaget och det är ett mål som jag vet att jag hade kapacitet för men jag fick aldrig riktigt chansen att visa hur duktig jag var av tränaren i det laget jag spelade för så intresset för fotbollen försvann. Istället så började min systerdotter med ponnytrav i ungefär samma veva som suget för fotbollen försvann sakta men säkert. Jag var dock otroligt negativ till travsporten, tyckte det var en skitsport och att det var mer power att rida på hästen, som att hoppa etc. Men någonstans där så började jag hjälpa till att träna min systerdotter Evelinas ponnytravare och ja, sen var jag fast och här är jag nu som hästskötare hos en proffstränare, helt otroligt roligt och som aktivt tävlande ponnykusk.
 
Har ingen licens för att få tävla inom stortravet men jag har ponnytravlicens där jag tävlar aktivt och framgångsrikt med tre stycken tävlingsponnysar. Bland mina störst körda lopp finns Kriteriet, Sprintermästaren, Derbyt, Ponnychampionatet och Femårs-baggen. Har tävlat sedan 2008 :)
 
Det var lite om mig, mer info kommer. Vilka passhästar jag har och om våra ponnytravare osv.
 
Kramar Caroline