hastskotarlivet.blogg.se

Här får ni följa mig, som hästskötare hos proffstränaren Claes Svensson, genom vardagen som innehåller allt från tävling till hur det fungerar i vardagen samt så får ni följa mig och mina ponnytravare som jag har tillsammans med min syster och hennes dotter! :)

Årets Tränare och Årets Ponnykörsven 2013

Kategori: Vardagen

I lördags var det den årliga travgalan på Mantorptravet. Denna kväll har jag verkligen längtat till och sett fram emot. Den skulle tillbringas med härliga människor och bästa team Claes Svensson, det var verkligen bäddat för fest!
 
Och fest, det blev det verkligen. Det var längesedan jag hade så kul och släppte loss, det gjorde jag till en viss del. Men det lämnar vi där ;) 
 
Team Claes Svensson var nominerade i ett par kategorier. Årets Lärling (Marie Nilsson), Årets Hästskötare (Marie Nilsson), Årets Kvinnliga körsven (Marie Nilsson), Årets Manliga körsven (Claes Svensson), Årets Tränare (Claes Svensson), Årets Tvååring (Varenna Speed), Årets fyraåring (Moving On), Årets Sto (Örbäckens Cruella) och så var alla hästarna nominerade till Årets Häst. Jag själv var nominerad som Årets Ponnykörsven Kat.D. Så vi var lite spända och såg verkligen fram emot kvällen, att bara få vara nominerad är så otroligt stort och man känner sig verkligen hedrad. 
 
Prisutdelningen började och de kallade upp alla ponnykörsven på scenen. 
 
Ni skymtar mig i mitten där. Glad och lite små nervös. De läste upp motiveringen "En mycket hästintresserad ponnykörsven som firat fina framgångar under året" och sa att vinnaren var jag, Caroline Svensson. Blev så chockad trots att jag har ett kanonår bakom mig. Denna utmärkelse är jag otroligt stolt över och nu känner jag mig ännu mer motiverad för framtiden, fortsättningen med ponnysarna och starten med varmbloden. 
 
Sedan var det rätt tyst med priserna för stallets del tills vi kom fram till Årets Tränare. Vi trodde väl inte på förhand att Claes skulle bli Årets Tränare med tanke på att det fanns ett par tränare som kört in mer och kanske synts lite mer men Claes hade under 2013 en fin segerprocent och ett fint resultat med tanke på materialet i stallet. Claes är skicklig på att få fram hästar som tidigare inte presterat. Ett exempel där är Amina Hornline som kom med sju raka galopper men ståtade med fyra raka segrar. Respekt. Denna utmärkelse var Claes värd!
 
En mycket glad Claes :)
 
Efter prisutdelningarna så drog festen igång på riktigt med ös på dansgolvet (eller jag stod och "kikade", det vill säga sprang runt och pratade med folk, på men det var andra från teamet som öste, haha.)
 
Marie och Johanna öste på rejält ;) (med risk för att få skäll imorgon tar jag med denna bild :P)
 
Klockan var sent när vi lämnade Mantorptravet men inte skulle det vara slut där. Fyra av oss i teamet begav oss på efterfest på Harrys i Norrköping och sängen kom behövligt runt 05:00 snåret. Jag ställde klockan på 07:00 och gick upp för att jobba. Det tog sin tid sådär dagen efter men det funkade i alla fall :)
 
Jag vill tacka alla inblandade för denna grymma dag/kväll/natt. Hade riktigt riktigt roligt!
 
Fotona är tagna av: Christina Lindencrona.
 
Kram Carro